Appenzeller Spitskuif

Appenzeller Spitskuif

De Appenzeller Spitskuif komt uit Zwitserland.

Hij heeft zijn naam te danken aan de regio in Zwitserland waar hij vandaan komt : Appenzellerland. En aan de vorm van zijn unieke kuif die naar voren steekt.

Uiterlijke kenmerken van de Appenzeller Spitskuif.

De Appenzeller Spitskuif heeft een mooi gespreide staart, volle nekveren en een tamelijk hard, stevig verendek. De kam is hoornachtig met twee kleine ronde hoorntjes. De wanglellen zijn lang en zacht en de oorlellen zijn wit en hebben een ovale vorm. Ze hebben een krachtige snavel met grote, diepe neusgaten en een vleesknobbel aan de voorkant van de snavel. Hun uitpuilende ogen zijn bruin.

De kleur.

De Appenzeller Spitskuif is er in de kleur: Zilverzwart-geloverd, Goudzwart-geloverd of Zwart. De poten zijn altijd blauw .

Eigenschappen.

De Appenzeller Spitskuif is echt een sierras maar hoort ook bij de legrassen thuis. Het is een levendige kip die van scharrelen houdt en graag klimt en vliegt. Ze slapen graag hoog bijvoorbeeld in bomen. Daarom hebben ze graag de ruimte . Daarbij is een goede omheining belangrijk. Het gewicht van de haan is ongeveer 1800 gram en van de hen 1500 gram. Ze leggen goed plus minus 150 eieren op een jaar. De eieren zijn wit.